Новини
8 Квітня 2024
114

США виділить $11,6 мільярда на виробництво чипів

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. отримає кошти для побудови нового заводу

США планують виділити Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. $6,6 млрд грантів та до $5 млрд позик, щоб виробник чипів побудував ще один завод у штаті Аризона, повідомляє агентство Bloomberg.

За попередньою угодою, TSMC побудує третій завод у Фініксі, додавши його до двох вже наявних у штаті, які, як очікується, розпочнуть виробництво у 2025 та 2028 роках. Загалом пакет підтримки сприятиме інвестиціям TSMC на суму понад $65 млрд на трьох заводах. TSMC є ключовим постачальником чипів для таких компаній, як Apple Inc. та Nvidia Corp.

Третій завод TSMC використовуватиме передову технологію виробництва і, за планом, буде введено в експлуатацію до кінця десятиліття. Міністр торгівлі США Джина Раймондо заявила, що 2-нанометрові чипи, які вироблятимуться на заводі, є критичними для нових технологій, включаючи штучний інтелект й військові потреби.

“Вперше в історії ми будемо виробляти найсучасніші напівпровідникові чипи у великих масштабах тут, у Сполучених Штатах Америки, до речі, з американськими працівниками. TSMC планує вперше виготовити 2-нанометрові чипи на Тайвані у 2025 році”, — сказала Раймондо.

Нагадаємо, Місяць отримає свій “часовий пояс” до 2026 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram