Новини
18 Квітня 2024
83

В Америці стрімко впали ціни на пшеницю

Ринок США заполонило дешеве зерно з Європи

Американські фермери, які вирощують пшеницю, опинилися у скрутному становищі. Ціни на пшеницю у США різко впали через перенасичення глобального рику дешевим зерном з Чорного моря та Європи, а значні врожаї кукурудзи в усьому світі впливають на весь ринок товарного зерна, пише Reuters.

“Прибуток стає недосяжним для американських фермерів, і багато хто з них не сподівається вийти на рівень беззбитковості у 2024 році, оскільки потужне глобальне постачання утримує ціни на найнижчому рівні майже за чотири роки”, — зазначає агентство.

Міжнародна рада з зерна, що розташована в Лондоні, прогнозує рекордний світовий урожай у маркетинговому сезоні 2024-2025 років, що посилює побоювання з приводу глобального перенасичення.

Міністерство сільського господарства США вже заявило, що 55% урожаю перебуває у хорошому чи відмінному стані, що є найвищим показником на цю пору з 2020 року. Прогноз імпорту пшениці поточного маркетингового року міністерство оцінює у 18 млн бушелів, що є найвищим показником за десятиліття.

Аграрне відомство очікує, що доходи фермерських господарств США у 2024 році впадуть майже на $40 млрд порівняно з роком раніше.

Хоча ціни на пшеницю впали, фермери заявили, що витрати на сільськогосподарське обладнання, ремонт та робочу силу різко зросли, внаслідок чого після збирання врожаю у них залишилося обмаль грошей. За словами фермерів, поліси страхування врожаю дозволять їм відшкодувати лише частину фінансових втрат.

Як писали раніше Investory News, понад 1200 гектарів землі продав бізнес в Україні після відкриття ринку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram