Новини
16 Липня 2020
974

Запитати у Google: Яку інформацію шукають українці у мережі стосовно літнього відпочинку

Серед вітчизняних курортів найбільше цікавляться поїздками до Коблева, Лазурного й Затоки

У квітні 2020 року кількість пошукових запитів в Україні щодо проживання під час відпочинку (готелі, апартаменти й т.п.) знизилася на 44%, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Водночас, розпочинаючи з кінця місяця, у зв’язку із послабленням обмежень на поїздки, інтерес українців до подорожей почав відновлюватися в середньому на 6% щотижня.

У кінцевому результаті вже у червні пошуковий інтерес збільшився на 46%, у порівнянні з квітнем і практично досяг докарантинного рівня, про це йдеться у дослідженні Google щодо тенденцій пошукових запитів, пов’язаних з відпочинком.

У компанії зазначили, що цього літа, через карантинні обмеження, увага українців перемикнулася на внутрішній ринок. Найбільшою популярністю наразі користується відпочинок у Коблево, Лазурному й Затоці.

Загалом десятка популярних напрямків для відпочинку в Україні за результатами пошуку в Google виглядає наступним чином:

  1. Коблево
  2. Лазурне
  3. Затока
  4. Бердянськ
  5. Одеса
  6. Приморськ
  7. Урзуф
  8. Білосарайська коса
  9. Київське море
  10. Кирилівка

При цьому спостерігається тенденція зростання пошукових запитів, пов’язаних з агротуризмом – зростання 44% у червні 2020 року, у порівнянні з червнем минулого року; екотуризмом – 46% зростання, у порівнянні з минулим роком; і значне падіння інтересу до гарячих турів у порівнянні з аналогічним періодом минулого року – мінус 83%, а також до екскурсійних турів – мінус 56%.

Попри ситуацію, що склалася, деякі країни відкривають свої кордони для українців, у результаті чого спостерігається сплеск інтересу до міжнародних туристичних поїздок.

Так, за II квартал 2020 року найпопулярнішими в Україні стали пошукові запити щодо відпочинку у Туреччині, Албанії та Єгипті. Загалом десятка найпопулярніших запитів виглядає так:

  1. Туреччина
  2. Албанія
  3. Єгипет
  4. Болгарія
  5. Чорногорія
  6. Грузія
  7. Мальдіви
  8. Балі (Індонезія)
  9. Хорватія
  10. Греція

Раніше Investory News писали, що Google виділить $550 тисяч МОЗ на інформаційну кампанію в Україні, завдяки чому користувачі пошукового сервісу зможуть отримувати перевірені дані.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram