Новини
10 Серпня 2021
679

За пів року АРМА передала в управління бізнесу активи на один мільярд гривень

В цілому з 2020 року вартість переданих в управління заарештованих активів досягла майже 3 мільярдів гривень

Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), в першому півріччі передало в комерційне користування українському бізнесу заарештовані активи сукупною вартістю близько 1 млрд грн, йдеться на сайті відомства.

“Для відбору професійних управителів для активів з січня до липня 2021 року АРМА оголосила 167 публічних конкурсів. Серед відібраних за півріччя управителів — 10 великих компаній, які отримали у тимчасове користування, зокрема, нафтопродуктопровід “Самара-Західний напрямок” (управитель АТ “Укртранснафта”), готельно-ресторанний комплекс “Сухолуччя” (ТОВ “7 днів”), 12 річкових барж (ПрАТ “Українське дунайське пароплавство”), 47 об’єктів нерухомості в Запоріжжі (ТОВ “Торенерджі груп”) тощо. Завдяки управлінню цими активами АРМА зберігає позитивну динаміку надходжень до Державного бюджету”, — зазначили в агентстві.

За даними відомства, в цілому за 2020 рік — перше півріччя 2021 року вартість переданих в управління заарештованих активів досягла майже 3 млрд грн.

В АРМА зазначають, що держава не витрачає кошти на проведення оцінки заарештованих активів перед передачею їх в управління — відповідні витрати здійснюються коштом відібраних переможців конкурсів.

Крім того, починаючи з минулого року АРМА ввело практику незалежного рецензування звітів про оцінку, що дозволяє встановити об’єктивнішу вартість заарештованих активів.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила зміни до закону про управління корупційними активами. Документ передбачає створення законодавчих передумов для підвищення прозорості системи.

Раніше Investory News писали, що в Індексі сприйняття корупції-2020 Україна посіла 117 місце серед 180 країн. Абсолютними лідерами списку залишалися Нова Зеландія та Данія.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram