Новини
21 Листопада 2022
410

АРМА продало партію арештованого російського аміаку

Угода коштувала 910 мільйонів гривень

Національне агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) продало на трьох відкритих аукціонах арештований аміак російських компаній на 912 млн грн, повідомляється на урядовому порталі.

“Чергова партія арештованого аміаку обсягом у 10 тис. т, який належить російським підприємствам, реалізована на аукціоні, під час якого початкова ціна зросла на 26%, або на 77 млн грн.

Це вже третій лот із загального обсягу аміаку, який становить загалом понад 40 тис. т. Попередні два лоти арештованої сировини російського підприємства АРМА реалізувало за майже 540 млн грн”, — йдеться у повідомленні.

“Чергову партію російського майна продано із суттєвим зростанням початкової ціни, що, з огляду на обтяженість активу арештом та необхідність сплати покупцем ПДВ, є високим результатом торгів.

У підсумку, маємо вже близько мільярда гривень від продажу арештованих активів російського походження, що дозволяє нарощувати джерела фінансування оборонної сфери шляхом купівлі військових облігацій”, — заявив керівник АРМА Дмитро Жоравович.

Гроші від продажу аміаку розміщено на депозитних рахунках АРМА, з яких після погодження з Кабміном їх буде перераховано на купівлю військових облігацій.

Наразі уряд погодив купівлю АРМА військових облігацій на 300 млн грн.

Нагадаємо, близько п’яти мільйонів українців втратили роботу через війну.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram