Новини
25 Січня 2024
247

Законопроєкт щодо конфіскації російських активів підтримав Комітет Сенату США

Вони будуть передані Україні для відновлення

Комітет Сенату США 24 січня схвалив законопроєкт, який допоможе створити умови для конфіскації російських активів і передачі їх Україні для відновлення, повідомляє Reuters.

Зазначається, що 20 членів комітету підтримали “Акт з відновлення економічного процвітання та можливостей (REPO) для українців”.

У випадку, якщо законопроєкт пройде повне голосування в Сенаті та Палаті представників і буде підписаний президентом Джо Байденом, це відкриє шлях до першого в історії захоплення Вашингтоном активів центрального банку країни, з якою він не перебуває у стані війни.

Крім того, сенатор Бен Кардін, голова комітету у закордонних справах від Демократичної партії, висловив оптимізм щодо підтримки законопроєкту зазначивши, що він має широку підтримку як з боку демократів, так і республіканців у Сенаті та Палаті представників, а також з боку адміністрації Байдена.

Єдиний голос “проти” на комітеті був поданий сенатором-республіканцем Рендом Полом.

Також комітет у закордонних справах Палати представників ухвалив аналогічний законопроєкт, також з переважною двопартійною підтримкою. Кардін сказав, що він очікує, що Сенат, в якому більшість складають демократи, і Палата представників, в якій більшість складають республіканці, зможуть вирішити розбіжності між двома законопроєктами.

Додається, що ЄС, США, Японія та Канада заморозили близько $300 млрд активів російського центрального банку у 2022 році. Однак лише близько $5-6 млрд перебувають у США, а більша частина — в Європі, і більшість з них — у бельгійському центральному депозитарії цінних паперів “Євроклір” (Euroclear).

Нагадаємо, Пентагон прагне отримати перевагу над рф.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram