Новини
30 Червня 2021
926

В Україні ухвалено зміни до закону про управління корупційними активами

Документ передбачає створення законодавчих передумов для підвищення прозорості системи

Верховна Рада України ухвалила за основу проєкт змін до закону “Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів” (АРМА) щодо гарантій прав українських та іноземних інвесторів. За відповідний законопроєкт №5141 у першому читанні проголосувало 314 народних депутатів.

У пояснювальній записці метою законопроєкту зазначено створення законодавчих передумов для підвищення прозорості системи розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, реалізації таких активів, підвищення інституційної спроможності та ефективності роботи АРМА, а також збільшення надходжень до державного бюджету від реалізації активів в управлінні Нацагентства.

З цією метою законопроєктом запропоновано уточнити процедуру ухвалення активів в управління Національним агентством, а також уніфікувати правові норми профільного законодавства з кримінально-процесуальними нормами.

При цьому документом запропоновано дозволити примусову реалізацію активів, переданих в управління АРМА. Крім того, врегульовані терміни повернення активів, що знаходяться в управлінні АРМА або виручених від їх продажу коштів власнику у випадку скасування їх арешту або закриття кримінального провадження прокурором.

Раніше Investory News писали, що в Індексі сприйняття корупції-2020 Україна посіла 117 місце серед 180 країн. Абсолютними лідерами списку залишалися Нова Зеландія та Данія.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram