Новини
21 Лютого 2024
192

Система для подання заявок на постачання продуктів ЗСУ стала автоматизована

Нововведення покликане зробити процес прозорішим та підзвітним

Державний оператор тилу (ДОТ) розробив IT-рішення для автоматизації процесів та консолідації даних щодо постачання продуктів військовим частинам, повідомляє Міноборони.

Однією з відмінностей нового підходу є розподіл ролей в межах системи постачання. Якщо раніше військові частини напряму комунікували з постачальниками щодо замовлення, то зараз цю функцію забере на себе ДОТ (Державний оператор тилу).

Військові частини формуватимуть заявки на продукти харчування за місяць та уточнюватимуть їх за тиждень до поставки.
Заявки надсилаються ДОТ через автоматизовану IT-систему.

ДОТ агрегує заявки, визначає переліки та обсяги продуктів до постачання в розрізі регіонів.

ДОТ розподіляє заявки між постачальниками.

У відомстві зазначають, що нова система покликана зробити процес прозорішим, підзвітним та мінімізувати потенційні корупційні ризики.

З грудня минулого року закупівлями продуктів Міноборони України для українських військовослужбовців займається державна агенція Державний оператор тилу. Мета — відсутність перебоїв у постачанні їжі та унеможливлення корупції.

Працівники агенції повністю беруть на себе весь функціонал: аналіз ринку, ціни, спілкування з постачальниками напряму, оцінка та аналіз роботи.

Скандал із закупівлями продуктів для військових спалахнув минулого року. Видання “Дзеркало тижня” опублікувало матеріал, у якому стверджувалось, що за участі Міноборони закуповуються харчі для військовослужбовців у двічі-тричі дорожче, ніж у магазинах Києва.

Наразі розслідування НАБУ щодо закупівлі харчування тривають, а Міноборони вживає заходів, щоб покращити систему закупівель.

Нагадаємо, найбільше український бізнес наразі стурбований блокуванням кордону. Корупція та проблеми з бронюванням працівників відійшли на другий план.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram