Новини
22 Березня 2024
161

Українці вважають корупцію однією з найскладніших проблем держави

Про це свідчать результати дослідження “Корупція в Україні 2023: розуміння, сприйняття, поширеність”

Війна найбільше впливає на життя кожного українця, але другий рік поспіль, на другому місці серед найскладніших проблем є корупція. Так вважає 71,6% населення, і такої ж думки 73% бізнесу, повідомив під час презентації результатів соціологічного дослідження “Корупція в Україні 2023: розуміння, сприйняття, поширеність”, очільник соціологічної компанії Info Sapiens Дмитро Савчук.

У листопаді — грудні 2023 року соціологічна компанія Info Sapiens на замовлення НАЗК провела п’яту хвилю загальнонаціонального дослідження з комплексної оцінки корупційної ситуації в Україні. Дослідження включало репрезентативні опитування населення та представників бізнесу.

Більшість українців — 61,2% вважають, що рівень корупції зріс за останній рік. Так само вважає 46,3% підприємців. Коментуючи таку відмінність між результатами, представник агентства зазначив, що бізнес дійсно більш оптимістично сприймає ситуацію, ніж населення.

Більшість респондентів, відповідаючи на питання хто є відповідальним за подолання корупції, як бізнес, так і населення вказало, що це насамперед вище керівництво країни, президент, Офіс президента.

“Серед населення таких 47,5%, серед бізнесу майже так само — 48,3%”, — зазначив Дмитро Савчук.

Як писали раніше Investory News, на закупівлях продуктів через Prozorro Market держава заощадила понад 200 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram