Новини
14 Березня 2024
166

На закупівлях продуктів через Prozorro Market держава заощадила понад 200 мільйонів

Prozorro Market стає все популярнішим серед замовників та бізнесу

З початку 2024 року завдяки закупівлі держустановами продуктів харчування через Prozorro Market в Україні вдалося заощадити понад 200 млн грн бюджетних коштів, повідомили Укрінформу в ДУ “Професійні закупівлі”, яка адмініструє майданчик Prozorro Market.

“З кожним роком Prozorro Market стає все популярнішим серед замовників та бізнесу. Адже це — ефективний, зручний та ощадливий інструмент закупівель. Тільки з початку 2024 року вдалося заощадити понад 200 млн грн державних коштів завдяки закупівлям харчів через е-каталог. Це особливо актуально в умовах війни та необхідності економити бюджет”, — зазначив директор держустанови Євген Якубовський.

Електронний каталог Prozorro Market працює за принципом інтернет-маркетплейсу. Замовник обирає необхідний товар з асортименту та оголошує про намір здійснити закупівлю. Усі кваліфіковані постачальники обраного товару можуть подати свої цінові пропозиції, і система автоматично визначає найвигіднішу.

У середньому закупівля через е-каталог триває 9 днів, що значно швидше, якщо порівнювати з іншими механізмами. В е-торгах беруть участь в середньому 3 учасники на процедуру, що вдвічі більше, ніж у відкритих торгах.

Наступним кроком у розвитку сфери публічних закупівель стало зобов’язання держзамовників здійснювати закупівлі низки продуктів харчування через Prozorro Market.

14 березня набули чинності зміни до особливостей здійснення публічних закупівель на період дії воєнного стану, згідно з постановою Кабміну №1178, яку уряд ухвалив 9 лютого. Зокрема, обовʼязковими до закупівлі через е-каталог стали 32 категорії харчів, серед яких мʼясо, курятина, яйця, заморожена риба, олія, крупи, фрукти, овочі тощо.

Як писали раніше Investory News, xерез блокування кордонів компанії втратили по €700 тисяч.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram