Новини
5 Вересня 2022
479

У руках Китаю $100 мільярдів рф

Це останні незаморожені резерви країни-терориста

російська влада вклала 17% власних золотовалютних резервів у юань, але тепер змушена визнати, що вивести кошти з китайських активів просто так неможливо, повідомляє УНІАН.

Продаж юанів, в які на 1 січня було вкладено понад $100 млрд із ЗВР, потребує окремої угоди з Китаєм. Про це йдеться в презентації Центрального банку рф, підготовленої для наради з урядовцями про подальшу долю резервів і плани наповнити їх “дружніми” валютами.

Влада рф обговорює можливість додаткового придбання юанів та інших “м’яких” валют на $70 млрд. При цьому ЦБ рф визнає, що після введення санкцій та заборони на операції з доларами та євро знайти активи для ЗВР непросто. Вибір обмежується нечисленними “дружніми” країнами.

Але турецька ліра не може вийти зі “штопору” хронічної девальвації та втратила за 10 років 90% вартості. А дірхам ОАЕ схильний до “політичних ризиків”: в Емірати зачастили американські чиновники, які вимагають не перетворювати Дубай на хаб для обходу санкцій.

Залишається хіба що юань, але з ним є проблема: вкласти гроші в китайські активи можна відносно легко, а вивести назад — ні. Для цього потрібен дозвіл китайської влади, а “його буде дуже складно отримати в кризу”, вважають у ЦБ.

Таким чином, наразі у китайському “капкані” опинилися останні незаморожені резерви росії.

Як писали раніше Investory News, поліція виявила 19 українських компаній, підконтрольних росії. Їхні активи становлять понад 7,75 млрд грн. Вони були підконтрольні російським корпораціям “ростех”, “роснафта”, “газпром” та іншим.

Тим часом Німеччина готується таємно націоналізувати “дочку” Газпрому.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram