Новини
14 Травня 2020
804

Великі плани: Агрохолдинг Овостар інвестує €100 мільйонів у комплекс з виробництва яєць у Латвії

Мета компанії вихід на нові ринки Європи та Близького Сходу

Компанія Gallusman, що входить в українську групу Ovostar Union, планує разом із європейською енергетичною компанією ADVEN будівництво комплексу з виробництва яєць у Латвії, про це йдеться у пресрелізі компанії.

Зазначається, що за очікуваннями компанії, новий виробничий комплекс експортуватиме до 90% своєї продукції. Експортними продажами займатиметься латвійська дочка Ovostar Union – компанія Ovostar Europe, яка з 2015 року співпрацює з торговими партнерами групи в країнах ЄС.

“Мета компанії Ovostar Union — вихід на нові ринки Європи та Близького Сходу”, – йдеться у повідомленні. Окрім інвестицій у €100 млн, реалізація проєкту принесе латвійській економіці ще й 200 нових робочих місць.

На цей час проєкт знаходиться на стадії оцінки потенційного впливу нового виробництва на навколишнє середовище. “Експертиза має бути завершена до кінця поточного року, а початок будівельних робіт заплановано на 2021 рік”, – зазначили у компанії.

За словами бізнес-девелопера компанії ADVEN Latvia Крістапса Грейданса, новий комплекс з виробництва яєць буде ефективним і екологічним, а також значним не тільки для Латвії, але й для всієї Північної Європи.

“Всі відходи утилізуються, щоб знизити потенційний негативний вплив на навколишнє середовище. Безвідходне виробництво призведе до зниження викидів CO2, що є позитивним як з екологічної, так і з економічної точки зору”, – наголосив він.

Раніше Investory News писали, що за підсумками 2019 року агропромислова група компаній Ovostar Union скоротила продаж яєць на 17%, до 1,15 млрд штук. При цьому частка експорту в загальному обсязі реалізації минулого року зросла з 42% до 46%, склавши 525 млн шт.

Нагадаємо, у вересні  минулого року Ovostar Union заборонили будувати птахофабрику в Латвії через проблеми із земельною ділянкою.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram