Новини
8 Березня 2024
177

Українки дедалі більше цікавляться криптовалютою

Для них це можливість додаткових доходів

Серед українських жінок зростає інтерес до криптовалют та блокчейну, свідчать результати дослідження Binance.

Як з’ясувалося, більшість опитаних українських жінок сприймають криптовалюту як можливість додаткового доходу та шлях до фінансової свободи.

Майже половина учасниць (45%) вважають себе новачками у світі криптовалют. Попри вікові та гендерні стереотипи українські жінки активно залучаються до криптоспільноти.

“Це свідчить про їхню відкритість до нових технологій та бажання вчитися. Вони не лише користувачі цифрових активів, але й активні учасниці нового ринку, які готові робити свій внесок у розвиток цієї сфери”, — зазначають автори дослідження.

Для більшості українських жінок основними перевагами криптовалют є “можливості для інвестицій” (35,85%) та “фінансова свобода” (31,13%).

Найбільшу активність у криптоспільності проявляють жінки віком 26 — 36 років (36,79%). За ними йдуть респонденти віком 18 — 25 років (27,36%) та 36 — 45 років (25,47%). Менш представлені вікові категорії 46 — 55 років (7,55%) та 56+ років (2,83%).

Основними мотиваторами до зацікавлення криптовалютами стали “друзі, родина, колеги по роботі” (38,68%) та “інформація зі ЗМІ, інтернету, соціальних мереж” (34,91%).

38,68% українських жінок, які займаються криптовалютами, відповіли, що змогли зрозуміти основи цього ринку за декілька місяців.

Майже половина опитаних (45,28%) визнає, що вони перебувають ще на етапі освоєння криптовалют. Щоправда, чимало й тих, хто активно ідентифікує себе як інвестори (20,75%) та ходлери (17,92%).

Лише 11,32% опитаних пов’язує свою основну діяльність з криптовалютами або блокчейном, вказуючи на значний потенціал для зростання у цій галузі.

Нагадаємо, війна змушує жінок засвоювати “чоловічі” професії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram