Новини
3 Вересня 2019
1 129

Яєць не буде: “Овостар Юніон” заборонили будувати птахофабрику в Латвії

Через проблеми із земельною ділянкою, яку так і не передали компанії Gallusman

Дума Тукумського краю вирішила розірвати протокол про наміри з фірмою Gallusman, що представляє інтереси українських інвесторів, щодо створення великого виробництва курячих яєць, повідомляє LSM.

Видання пише, що виникли проблеми із передачею земельної ділянки фірмі Gallusman. “Птахофабрику на 8 млн курей планувалося побудувати до кінця 2020 року на місці вироблених ґрунтових кар’єрів в Яунсатській волості. Проте незабаром з’ясувалося, що Дума ретельно не оцінила залишки запасів гравію та піску в кар’єрах, які можуть бути використані для будівництва доріг і переглянула своє рішення, припинивши майнові торги. До того ж не було оцінено вартість ділянки та її значущість для самоврядування”, – пише видання.

Загалом “Овостар Юніон” розглядала три місця розташування для українських птахоферм – під Валкою, в Яунсатській волості Тукумського краю та в Мадлієнській волості Огрського краю, що стало найбільш реальним варіантом.

“Український проект планувалося реалізувати у два етапи: будівництво перших приміщень для курей – до кінця 2020 року, а на повну потужність завод планував вийти до кінця 2026 року, забезпечивши 200 робочих місць. Загальні інвестиції в проект повинні скласти €85 млн “, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на громадських слуханнях щодо проекту, які відбулися в серпні, проти будівництва виступили місцеві жителі. “Як і під час обговорення проекту в інших регіонах, жителі Мадлієни занепокоїлися з приводу запахів від фабрики, шуму млинів для помелу зерна, переробки гною, трафіку вантажівок та інших питань”, – пише видання.

І додає, що попри це самоврядування Огре підтримує проект. “Наразі землю під будівництво ще не придбано. Подальшу долю українського проекту почнуть розглядати різні державні інстанції Латвії”, – йдеться у повідомленні.

Ще наприкінці січня Investory News писали, що компанія “Овостар Юніон” планує інвестувати в будівництво нового яєчного заводу €85 млн. Перше обладнання було придбано у провідного світового виробника Big Dutchman за €26 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram