Новини
19 Травня 2021
583

У Нью-Йорку розпочали кримінальне розслідування щодо компанії Трампа

Компанію запідозрили в наданні неправдивих відомостей про вартість нерухомості для отримання пільг і кредитів

Фото: Andrew Harrer/Bloomberg

Розслідування проти Trump Organization — головної керуючої компанії експрезидента США Дональда Трампа, яка контролює його нерухомість та інші активи, — тепер ведеться в кримінальному порядку. Про це повідомляє Reuters з посиланням на генпрокуратуру штату Нью-Йорк.

Розслідування генпрокурора Летиції Джеймс стосується можливого шахрайства Trump Organization. Компанію підозрюють у наданні неправдивої інформації для отримання податкових пільг і забезпечення позик.

“Ми поінформували Trump Organization, що наше розслідування діяльності організації більше не носить чисто цивільного характеру”, — йдеться в заяві представника генпрокуратура Нью-Йорка Фаб’єна Леві.

Він додав, що справа проти Trump Organization розслідується разом із прокурором округу Манхеттен. У самій компанії не прокоментували новий статус розслідування.

Розслідування почалося ще у 2019 році, коли Трамп був главою держави. Управління з фінансових послуг штату Нью-Йорк запросило документи у страхового брокера Trump Organization для розслідування діяльності компанії.

Це сталося через кілька днів після заяв колишнього адвоката Трампа Майкла Коена, що Trump Organization завищувала вартість своїх активів для страхових компаній. Зрештою це дозволило основному активу експрезидента кредитуватися на вигідніших умовах і отримувати пільги при сплаті податку на нерухомість.

Управління з фінансових послуг не має права порушувати кримінальну справу, однак може передавати матеріали свого розслідування в прокуратуру для подальшого розвитку процесу.

За інформацією агенції, Трамп стверджував, що справу проти компанії, яку він очолював до 2017 року (Трамп пішов з поста її гендиректора перед тим, як обійняти посаду президента), завели за політичними мотивами. На думку експрезидента, розслідування лобіюють його противники з Демократичної партії США.

Як писали раніше Investory News, експрезидент США Дональд Трамп запустив сайт, призначений для комунікації зі своїми прихильниками. Ресурс дозволяє користувачам “поділитися своїми думками” з 45-м президентом США та його дружиною Меланією.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram