Новини
22 Вересня 2021
606

Трамп подав позов на $100 мільйонів до племінниці та The New York Times

Усе через матеріал про податкові махінації, який 2019 року отримав Пулітцерівську премію

Експрезидент США Дональд Трамп подав до суду на газету The New York Times, трьох її журналістів і свою племінницю Мері Трамп, повідомляє NBC News.

Сума позову Трампа становить $100 млн. Ознайомитися з текстом документа можна за посиланням.

Бізнесмен звинуватив газету та Мері Трамп у змові з метою роздобути його декларацію для матеріалу щодо прихованих доходів Трампа та несплачені податки. Ця стаття 2019 року отримала Пулітцерівську премію у галузі журналістики.

У позові Трампа взаємини Мері Трамп з трьома журналістами NYT називаються “підступною змовою” та “масштабним хрестовим походом”. Трамп у позові також заявив, що Мері Трамп порушила договір про нерозголошення, який забороняв їй публікувати відомості про фінанси сім’ї.

“Експрезидент вважає, що репортери “наполегливо переслідували його племінницю” та переконали її передати їм документи. Про те, що саме Мері Трамп розкрила декларації Трампа газеті, вона сама повідомила в книзі 2020 року, а також у декількох інтерв’ю, які згадуються і в позові”, — зазначив телеканал.

Представник NYT заявив NBC News, що газета планує оскаржити позов: “Цей позов — спроба змусити замовкнути незалежній новинній компанії, і ми маємо намір рішуче захищатися”. Мері Трамп заявила, що її дядько “лузер”, а його дії — ознака відчаю.

Позов поданий до суду штату Нью-Йорк в окрузі Датчесс (на північ від Нью-Йорка). “У цьому ж суді молодший брат Трампа Роберт безрезультатно намагався зупинити публікацію книги Мері Трамп”, — зауважили в NBC News.

Трамп обіймав посаду президента США з січня 2017 року по січень 2021-го. У 2020-му Трамп програв вибори кандидату від демократів Джо Байдена і залишив Білий дім після одного терміну.

Раніше Investory News писали, що за час свого президенства Дональд Трамп втратив $700 млн. Так, covid-19 завдав сильного удару по комерційній нерухомості, яка є основним джерелом доходів бізнесмена.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram