Новини
12 Січня 2021
1 038

Месенджер Parler подав до суду на Amazon

А от компанія Airbnb не обслуговуватиме учасників протестів у Вашингтоні

Популярна серед прихильників чинного президента США Дональда Трампа соцмережа Parler подала до суду на Amazon після того, як вона відключила її від свого хмарного хостингу, повідомляє телеканал CNN.

Керівництво соцмережі зазначило, що дії Amazon стали для Parler “смертельним ударом”, і звинуватило компанію в прагненні незаконно обмежити конкуренцію.

“Рішення Amazon Web Services про припинення облікового запису Parler, мабуть, продиктована політичною ворожістю. Також воно, очевидно, має на меті зниження конкуренції на ринку мікроблогів на користь Twitter”, — йдеться у позовній заяві Parlerl.

Parler також звинуватила Amazon у порушенні контрактних зобов’язань, згідно з якими компанія повинна була попередити про розірвання договору за 30 днів.

Про те, що Amazon припинила надавати соцмережі послуги хмарного хостингу, стало відомо 11 січня. Компанія повідомила Parler, що знайшла 98 прикладів постів, які “заохочують і розпалюють насильство”. Останнім часом такого контенту стає все більше. Він порушує правила Amazon і “являє реальний ризик для громадської безпеки”, пояснили в компанії своє рішення відключити Parler від хостингу.

Раніше додаток Parler через відсутність модерації також видалили з Google Play Store та App Store.

Тим часом Компанія короткострокової оренди житла Airbnb припинить надання послуг в околицях Вашингтона учасникам протестів біля Капітолію. Подібні заходи будуть прийняті напередодні інавгурації нового президента США Джозефа Байдена, йдеться на сайті компанії.

Airbnb розробила власний план забезпечення безпеки в столичному окрузі. Він передбачає скасування бронювань тих людей, які, згідно зі звітами поліції, брали участь у насильницьких діях під час заворушень у Капітолію 6 січня і заборона для них на користування сервісом; аналіз раніше розміщених замовлень на бронювання житла в столичному окрузі Колумбія і перевірку осіб, які їх розмістили, на приналежність до груп, які відповідальні за розпалювання ненависті.

Крім того, компанія буде вимагати обов’язкового підтвердження особи клієнтів сервісу при бронюванні та проведе “фонові перевірки” клієнтів сервісу, які раніше авторизувалися. Якщо під час будь-якого етапу цих перевірок з’ясується, що користувач сервісу має відношення до радикальних угрупувань, Airbnb попередить про це власників заброньованого ними житла. Орендодавцям також рекомендується повідомляти компанії, якщо вони підозрюють будь-якого зі своїх гостей у приналежності до таких угруповань.

Нагадаємо, прихильники президента Дональда Трампа вийшли на протести у Вашингтоні 6 січня, висловлюючи незгоду з офіційними підсумками виборів президента: цього дня конгрес США повинен був офіційно підтвердити перемогу Джозефа Байдена, суперника Трампа від Демократичної партії.

Однак засідання конгресу того дня не відбулося, оскільки протестувальники пішли на штурм Капітолію. У заворушеннях, які його супроводжували, загинули п’ять осіб, десятки учасників і поліціянтів отримали поранення. Після заворушень влади США завели понад 25 справ про внутрішній тероризм.

Раніше Investory News писали, як світові букмекери намагаються заробити на виборах президента США. Вперше обсяг ставок на політичну подію перевищив $1 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram