Новини
10 Червня 2021
680

Байден скасував обмеження Трампа для TikTok і WeChat

Адміністрація президента регулюватиме іноземні програми з метою захисту прав споживачів

Президент США Джо Байден скасував рішення свого попередника Дональда Трампа щодо сервісів TikTok і WeChat, які належать китайським компаніям ByteDance і Tencent. Про це йдеться у повідомленні на сайті Білого дому.

Водночас Байден доручив міністерству торгівлі підготувати рекомендації з регулювання іноземних програм, щоб знизити ризики передачі даних користувачів закордонним компаніям.

У повідомленні Білого дому зазначається, що адміністрація Байдена прагне розвивати безпечний інтернет, захищати права людини в мережі й підтримувати глобальну цифрову економіку.

“Однак деякі країни, враховуючи Китай, не поділяють цих цінностей і прагнуть використовувати цифрові технології та дані американців такими способами, які представляють неприйнятні ризики для національної безпеки та насаджують авторитарний контроль”, — заявив Білий дім.

Колишній президент США Дональд Трамп, перебуваючи на посаді, намагався заблокувати завантаження TikTok і WeChat новими користувачами. Трамп пояснив такі заходи тим, що TikTok і Weсhat збирають особисті дані користувачів, які можуть надати їх потім комуністичній партії Китаю. Але його указ так і не набрав чинності — його заблокували суди.

Раніше Investory News писали, що китайська компанія ByteDance готова виплатити $92 млн за колективним позовом щодо порушення конфіденційності персональних даних деяких американських користувачів додатка TikTok.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram