Соцмережі
25 Листопада 2019
893

Олексій Гончарук: Насичений інвестиційний тиждень

Переговори з МВФ, угода з Європейським інвестиційним банком та багато іншого

Низка важливих переговорів із нашими стратегічними партнерами — результативні!

МВФ високо оцінив наш проміжний результат у реформах, досягнутий за останні кілька місяців. Ми продовжуємо роботу над новою програмою у тісній співпраці з Фондом!

Протягом двох днів перебував із робочим візитом у Лондоні.

Підписав Фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком та Меморандум про порозуміння між Урядом та ЄБРР. Обидва документи загалом передбачають надання 900 млн євро на будівництво та реконструкцію доріг. Планується спрямувати кошти на реконструкцію траси Київ-Одеса у Черкаській, Миколаївській та Одеській областях, а також на будівництво північної ділянки об’їзної дороги навколо Львова.

Лондон був також насиченим на двосторонні зустрічі з лідерами країн Східного партнерства.
Зустрівся з Президентом Вірменії Арменом Саркісяном, Прем‘єр-міністром Білорусі Сергієм Румасом, Віце-прем‘єр-міністром Грузії, Міністром регіонального розвитку та інфраструктури Маєю Цкітішвілі, Прем‘єр-міністром Азербайджану Алі Асадовим та Прем‘єр-міністром Молдови Іоном Куку.

Говорили про співпрацю в галузі енергетики, зокрема, про протидію Північному потоку-2. Також обговорили питання розвитку транспортної системи, ІТ та харчової промисловості між нашими країнами.

У Києві в понеділок мав зустріч із Головою Сеймаса Литовської Республіки Viktoras Pranckietis — приділили основну увагу енергетичній безпеці України та всієї Європи, скоординували дії щодо політичного проекту “Північний потік”-2. Без перебільшень, Литва є одним із найбільших друзів України!

Ми дуже цінуємо багатовікову дружбу між Україною та Чехією! Двостороння співпраця вийде на новий рівень — про це домовився зі своїм колегою, Прем’єр-міністром Андреєм Бабішем, на українсько-чеському бізнес-форумі. Там я мав нагоду запросити чеських інвесторів до України — маємо потенціал для спільної роботи!

Уряд провів євроінтеграційне засідання. Відкрили для всіх систему Пульс Угоди — онлайн-моніторинг ходу реалізації Україною Угоди з ЄС за напрямками.
Прийняли 16 рішень, які значно пришвидшать виконання наших зобов’язань за Угодою про асоціацію з Європейським Союзом.

Цього тижня зроблено важливий крок у рамках анбандлінгу. НКРЕКП попередньо ухвалила сертифікацію нового оператора ГТС. У першу чергу, це дозволить у перспективі стабілізувати ціну на газ та зробити її конкурентною!

Передали на приватизацію рекордну в історії кількість компаній – 339 підприємств.

Призначили нового очільника Укравтодору — ним став Александр Кубраков, який переміг у відкритому конкурсі на посаду. Перед ним стоять чіткі та конкретні завдання, серед яких — будівництво запорізького мосту, викорінення тотальної корупції, зокрема через створення прозорих процедур закупок.

Підтримали наукові проекти молодих вчених. МОН затвердив рекордну суму на наступний рік на це — 100 млн грн. А це 199 проектів.

Спростили перетин лінії розмежування для підлітків, які проживають на окупованій території Донецької та Луганської областей.

Запустили спільний новий онлайн-інструмент у рамках урядової програми “Доступні ліки”.
У зручному форматі можна знайти всі аптеки, що працюють за програмою “Доступні ліки”, у радіусі 7 км від медичних закладів, у яких працюють сімейні лікарі, педіатри та терапевти.

Цього тижня подали тепло в домівки у Новояворівську та Новому Роздолі. Там через безвідповідальність і недбальство не змогли підготуватися до опалювального сезону, і 60 тисяч громадян могли б залишились без тепла в оселях.
Особисто був там. Вважаю, що такі випадки недопустимі та Уряд буде реагувати миттєво.

Друзі, працюємо далі! Дякую усім за підтримку!

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram