Новини
15 Квітня 2022
559

МВФ готується до масштабного відновлення України

Нині для світу безпосередніми пріоритетами є припинення війни 

МВФ збільшив екстрене фінансування допомогти Україні, запустив спеціальний рахунок для подальшого фінансування та разом із міжнародними партнерами готується до масштабних зусиль з відновлення країни. Про це в інтерв’ю сказала директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва.

“МВФ збільшив екстрене фінансування обсягом $1,4 млрд, щоб допомогти Україні задовольнити негайні потреби у видатках. Минулого тижня ми також запустили спеціальний рахунок, який дає безпечний шлях для подальшого фінансування України. І разом із міжнародними партнерами ми готуємося до масштабних зусиль з відновлення, які будуть потрібні”, — сказала Георгієва.

Вона зазначила, що нині для світу безпосередніми пріоритетами є припинення війни в Україні, протистояння пандемії та боротьба з інфляцією та боргом.

“Зі світового досвіду ми знаємо, що конфлікт є ворогом розвитку та процвітання. Висока ціна війни покалічила і продовжує калічити так багато країн. Сподіваючись на мир, ми повинні зробити все можливе, щоб допомогти Україні та всім постраждалим країнам”, — підкреслила вона.

Нагадаємо, в областях, де повністю чи частково припинилися бойові дії, почали відновлювати інфраструктуру.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram