Новини
11 Березня 2022
547

МВФ: Рецесія в Росії “буде глибокою”

Фонд оцінив поточну економічну ситуацію у РФ

Директор-упорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва вважає ймовірним дефолт Росії у зв’язку з накладеними на неї санкціями за вторгнення в Україну. Про це вона розповіла під час брифінгу МВФ 10 березня.

“Що ж, дефолт у Росії більше не є неймовірною подією. Ми, очевидно, маємо побачити перспективу відновлення світу. І, по-друге, яка перспектива обслуговування боргових зобов’язань. Тому що, у випадку з Росією, справа не в тому, що у росіян немає грошей. Росія не може використати ці гроші. Тому я не збираюся робити здогади про те, що може статися або не може, я просто хочу сказати, що ми більше не говоримо про російський дефолт як малоймовірну подію”, — сказала Георгієва.

За її словами, рецесія у Росії “буде глибокою”. Найбільш значущим фактором, який вплине на майбутнє російської економіки, виявиться тривалість розпочатої Путіним війни проти України та, відповідно, посилення санкцій — зокрема щодо експорту енергоносіїв.

“Можу сказати однозначно, що російська економіка переживає різке скорочення”, — додала Георгієва.

Нагадаємо, російський банк ВТБ запустив валютний депозит у китайських юанях на фоні заборони центробанку Росії видавати росіянам понад $10 тис. із депозитів та рахунків.

Як писали раніше Investory News, у Росії вартість долара на готівковому ринку досягає нових висот — станом на ранок 9 березня вона досягла позначки 190 рублів.

Тим часом міжнародні системи платежів Western Union, Money Gram, RIA та IntelExpress скасували плату за переказ коштів з усіх країн світу в Україну незалежно від каналу відправлення.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram