Новини
9 Березня 2022
578

Банки в Росії почали відкривати депозити в юанях

ВТБ: ставка — 8% річних, термін розміщення — до пів року

Російський банк ВТБ запустив валютний депозит у китайських юанях на фоні заборони центробанку Росії видавати росіянам понад $10 тис. із депозитів та рахунків, пише РБК.

Ставка — 8% річних, термін розміщення — до пів року, можна відкрити з 9 березня.

“У мобільному додатку ВТБ вклад можна відкрити на суму від 100 юанів (приблизно 1149 рублів за курсом ЦП на 9 березня), у відділенні — від 500 юанів (близько 5745 рублів за курсом ЦП)”, — йдеться у повідомленні.

На думку ВТБ, депозит у юанях стане максимально вигідною альтернативою депозитам в інших іноземних валютах, що дозволить вкладникам диверсифікувати свій портфель.

Банк потрапив до санкцій США.

Крім того, можливість відкривати розрахункові рахунки та вклади в юанях для масового роздрібного сегмента розробляють Альфа-банк (поки що рахунки в юанях доступні тільки клієнтам з великим приватним капіталом), МКБ (зараз у юанях можуть відкривати рахунки корпоративні клієнти), банк “Дом.РФ”, МТС-банк (відкривають рахунки для клієнтів, які займаються ЗЕД), “Уралсіб”, банк “Зеніт”, пише Комерсант.

Як писали раніше Investory News, у Росії вартість долара на готівковому ринку досягає нових висот — станом на ранок 9 березня вона досягла позначки 190 рублів.

Тим часом міжнародні системи платежів Western Union, Money Gram, RIA та IntelExpress скасували плату за переказ коштів з усіх країн світу в Україну незалежно від каналу відправлення.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram