Новини
18 Квітня 2022
582

Зеленський та Георгієва обговорили підготовку до повоєнного відновлення України

МВФ та Світовий банк відкрили спеціальні рахунки для збору та передачі пожертвувань на відновлення України

Президент України Володимир Зеленський заявив у неділю, що він обговорив із виконавчим директором МВФ Кристаліною Георгієвою питання щодо фінансової стійкості України та проблеми повоєнного відновлення країни, пише Голос Америки.

“Обговорили з виконавчим директором МВФ Георгієвої питання забезпечення фінансової стійкості України та підготовку до повоєнного відновлення. Існують чіткі плани на сьогодні, а також бачення перспектив. Упевнений, що співпраця між МВФ та Україною й надалі буде плідною”, — написав Зеленський у Твіттері.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив раніше, що візьме участь у зустрічах Міжнародного валютного фонду та Світового банку у Вашингтоні наступного тижня та добиватиметься додаткової фінансової допомоги для України.

Як уже повідомлялося, МВФ та Світовий банк відкрили спеціальні рахунки для збору та передачі пожертвувань на відновлення України. Згідно з прогнозами МВФ, одним із наслідків війни, розв’язаної Москвою, може стати уповільнення темпів зростання світової економіки.

Нагадаємо, МВФ збільшив екстрене фінансування допомогти Україні, запустив спеціальний рахунок для подальшого фінансування та разом із міжнародними партнерами готується до масштабних зусиль з відновлення країни.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram