Новини
19 Березня 2019
998

Ілон Маск все ще конфліктує з SEC через повідомлення у Twitter

Комісія з цінних паперів і бірж США звинуватила гендиректора Tesla у порушенні угоди щодо поширення інформації про компанію

Конфлікт між Ілоном Маском та Комісією з цінних паперів і бірж США продовжується. Керівництво SEC виказало незадоволення щодо розповсюдження головою Tesla  інформації про збільшення виробництва електромобілів у Twitter. На думку регулятора це “критичне порушення” угоди між компанією Маска та Комісією, повідомляє Reuters.

Видання зазначає, що Ілон Маск намагається зробити компанію прибутковою після того, як ціни на седан Model 3 знизилися до $35 тис. Але відчуває суттєвий тиск через публічну війну з SEC.

Незважаючи на конфлікт Ілон Маск ніколи не узгоджував з регулятором свої твіти. Навіть після того, як уклав угоду з Комісією стосовно передачі важливої інформації про виробника електромобілів.

Керівник Tesla впевнений, що своїми діями SEC зазіхає на його свободу слова, адже твіт повністю відповідає угоді. Такої позиції притримуються і його юристи. Вони вже зробили заяву щодо відповідності повідомлення Маска комунікаційній політиці компанії для керівників вищої ланки, а також підтвердили публічність інформації.

Конфлікт між SEC та Ілоном Маском розпочався у жовтні 2018 р. Тоді Маск заявив у Twitter, що розмірковує про викуп акцій Tesla по $420 за одиницю. Нібито викуп буде профінансований суверенним фондом Саудівської Аравії. Така заява, на думку SEC, стала причиною збоїв на біржі і нашкодила інвесторам. Таким чином Маска було звинувачено в шахрайстві на ринку цінних паперів.

Під час офіційного розслідування, частина акціонерів Tesla вирішили змістити Маска з посади голови ради директорів. В результаті він домовився з SEC про те, що залишить пост і виплатить разом з компанією по $20 млн штрафу.

В результаті суд підтвердив мирову угоду між SEC і компанією Tesla – протягом трьох років Ілон Маск не зможе обіймати посаду голови ради директорів. На його місці зараз Робін Денхолм, яка раніше займала посаду незалежного директора і очолювала аудиторський комітет Tesla.

Нагадаємо, новий скандал з повідомленнями у Twitter розпочався ще у лютому цього року. Тоді SEC звернулася до федерального суду з вимогою затримати Ілона Маска за неповагу до суду через два твіти про те, що Tesla виготовить близько 500 тис. авто у 2019 р.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram