Новини
12 Березня 2024
185

Tesla викликають до суду

Справа стосується ролі Autopilot у смертельній аварії 2018 року

Фото: CNN

Невдовзі в США відбудеться судовий розгляд справи про аварію за участю автомобіля Tesla, яка призвела до смерті майже 6 років тому. Суд відбудеться в Каліфорнії 18 березня і визначить, чи винні у смертельній аварії компанія Tesla та її програмне забезпечення допомоги водієві, пише The Verge.

У березні 2018 року Вей “Волтер” Хуан загинув після того, як його електромобіль Model X з активованою системою Autopilot врізався в захисний бар’єр уздовж шосе 101 в Маунтін-В’ю, Каліфорнія. Пізніше розслідування, проведене Національною радою з безпеки на транспорті, виявило, що аварії сприяли автопілот і відволікання водія, оскільки телефонні дані вказували, що Хуан грав у мобільну гру.

Однак у 2019 році сім’я Хуана подала проти Tesla позов про смерть, стверджуючи, що на той час автомобіль не мав належних функцій безпеки, включаючи автоматичне гальмування.

Раніше Tesla неодноразово стикалася з судовими позовами через свої функції допомоги водієві. Але вона жодного разу не була визнана винною. Минулого року автовиробник виграв два позови, які звинувачували Autopilot у причетності до двох аварій: смертельній ДТП “без людей за кермом” та ще одній смертельній аварії 2019-го року, в якій загинув водій Model 3.

Разом з тим останніми місяцями федеральні регулятори США посилили перевірку Tesla, оскільки в жовтні Міністерство юстиції розширило кримінальне розслідування щодо функцій Autopilot. Tesla також оголосила про відкликання 2 млн автомобілів Tesla та випустила оновлення, яке мало ускладнити водіям неправильне використання Autopilot. Але експерти виявили, що виправлення здебільшого не відповідають вимогам.

Як писали раніше Investory News, торік на 10% зросло світове автовиробництво.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram