Новини
25 Грудня 2023
338

Ілон Маск зацікавлений у розробці аргентинських літієвих родовищ

Даний метал бере участь у виробництві акумуляторів

Президент Аргентини Хав’єр Мілей в ефірі Canal 13 розповів, що у розмові з ним глава Tesla Ілон Маск висловив зацікавленість в аргентинських родовищах літію. Цей метал використовується для виробництва акумуляторів для електромобілів.

“Ілон Маск, уряд Сполучених Штатів та американські компанії зацікавлені в аргентинському літії”, — цитує Мілея La Nacion.

Президент країни уточнив, що іноземним підприємствам необхідна правова база, яка гарантувала б дотримання прав власності, “щоб вони могли заробляти гроші”.

Аргентина разом з Австралією, Чилі та Китаєм входить до чвертки найбільших світових виробників літію. Латиноамериканська країна разом із Чилі та Болівією утворює так званий літієвий трикутник — район, у якому перебуває понад половина світових запасів літію.

Літій – основний компонент для літій-іонних акумуляторів електромобілів. Навесні минулого року Ілон Маск припустив, що Tesla може розпочати видобуток та переробку металу у промислових масштабах для власного виробництва.

“Недоліку в самому елементі немає, літій є практично в будь-якій точці Землі, але темпи видобутку та переробки низькі”, — сказав мільярдер.

Як писали раніше Investory News, Маск відкриє університет. Він матиме математично-технічне спрямування.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram