Новини
14 Грудня 2023
329

Маск відкриє університет

Він матиме математично-технічне спрямування

Американський мільярдер Ілон Маск планує відкрити університет в Остіні (штат Техас), свідчать дані податкових декларацій благодійної організації мільярдера The Foundation, пише Bloomberg.

Новий навчальний заклад, який отримав від Маска приблизно на $100 млн, розпочнеться з початкової та середньої школи, орієнтованої на STEM (популярний напрям в освіті, що охоплює науки (Science), технології (Technology), інженерію (Engineering) та математику (Mathematics).

Як тільки він запрацює, він “зрештою має намір розширити свою діяльність, щоб створити університет, присвячений освіті на найвищому рівні”.

Відповідно до заявки, поданої в жовтні 2022 року та схваленої в березні, в університеті працюватимуть “досвідчені викладачі” та викладатиметься традиційна навчальна програма “поряд із досвідом практичного навчання, включаючи симуляції, тематичні дослідження, проєкти виготовлення/дизайну та лабораторії”.

Планується, що спочатку навчання буде безплатним. У майбутньому оплату введуть і в школі, і в університеті, проте учням нададуть стипендії.

Відповідно до заявки, у новій школі Маска STEM очікували початковий клас із 50 учнів і найняти виконавчого директора, викладача та адміністратора. Довіреними особами Фонду є Джаред Бірчалл, голова сімейного офісу Маска; Стівен Чідестер, податковий адвокат Withersworldwide; і Рональд Гонг і Тереза Холланд, які працюють у сімейному офісі Catalyst у Каліфорнії.

Раніше Investory News писали, що Білл Гейтс висловив своє ставлення до Ілона Маска та Стіва Джобса.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram