248

Tesla побудує суперкомп’ютер Dojo на заводі в Буффало

Вартість проєкту $500 мільйонів

Tesla інвестує $500 млн у будівництво одного зі своїх суперкомп’ютерів Dojo на заводі в Буффало, штат Нью-Йорк. На рішення перенести проєкт до Буффало вплинуло надійне енергопостачання штату, наявність великої кількості талановитих фахівців та доступний простір для проєкту.

Суперкомп’ютер Dojo компанії Tesla, який вперше був представлений на заході AI Day у 2021 році, є ключовим компонентом у досягненні мети розробки безпілотного автомобіля. Суперкомп’ютер оброблятиме величезні обсяги відеоданих з електромобілів Tesla для навчання штучного інтелекту передовому програмному забезпеченню, відомому як Full Self-Driving Beta.

Рішення про перенесення проєкту Dojo до Буффало стоїть за зміною пріоритетів Tesla щодо заводу. Попередній завод, який отримав назву Gigafactory 2, Tesla перейняла до SolarCity, проблемну компанію з виробництва сонячних батарей у 2016 році. До цього моменту держава вже виділила заводу $750 млн і Tesla пообіцяла виробляти там черепицю із сонячними батареями, проте їй важко виробити продукт у великих масштабах.

Тепер Ілон Маск висловив оптимізм із приводу проєкту суперкомп’ютера Dojo, назвавши його “далекоглядною ставкою” з потенціалом значного прибутку. Він згадав про плани майбутніх версій Dojo, вказавши на його важливість для загальної стратегії Tesla. Хоча інвестиції в $500 млн викликали оплески на пресконференції губернатора Хочула, Маск применшив цю цифру, заявивши, що цього року Tesla витратить великі кошти на обладнання Nvidia. Хоча інвестиції можуть здатися значними, Маск наголосив на необхідності вкладення фінансових коштів, щоб залишатися конкурентоспроможними у сфері штучного інтелекту.

До цього, за прогнозами, Tesla може втратити $94 млрд ринкової капіталізації. Для компанії, очолюваної Ілоном Маском, цей рік розпочався не на найкращій ноті. Аналітики Tesla стверджують, що у 2024 році насувається уповільнення зростання продажів електромобілів. Все це відбувається на тлі зниження попиту на електромобілі, особливо у США.

Раніше Investory News писали, що Марк Цукерберг став фермером.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram