Новини
16 Квітня 2024
81

10% співробітників Tesla у всьому світі втратять роботу

Це є результатом падіння продажів автомобілів компанії

Компанія Ілона Маска Tesla звільнить понад 10% працівників в усьому світі через падіння продажів і загострення цінової війни на електромобілі. Таку інформацію повідомляє Reuters, який ознайомився з внутрішньою запискою компанії.

Станом на грудень 2023 року там працювало 140 473 співробітників у всьому світі. Проте не зрозуміло, скільки конкретно людей планують звільнити. Деяких працівників у Каліфорнії та Техасі вже про це повідомили.

У записці йдеться, що Tesla готується до “наступного етапу зростання” і важливо “проаналізувати кожен аспект діяльності компанії на предмет скорочення витрат і підвищення продуктивності”.

“У межах цих зусиль ми провели ретельний аналіз організації й ухвалили важке рішення скоротити кількість персоналу більш ніж на 10% по всьому світу”, — йшлося в повідомленні.

Цьогоріч акції Tesla впали приблизно на 31%, тоді як показники старих автовиробників Toyota Motor і General Motors зросли на 45% і 20% відповідно.

Енергетичний гігант BP також скоротив понад десяту частину працівників у своєму бізнесі зарядки електромобілів. Бо ж ставка на швидке зростання комерційних парків електрокарів не окупилася. Це підкреслює вплив уповільнення попиту на такі автівки.

Хоча віцепрезидент автомобільної промисловості Gartner Педро Пачеко сказав, що звільнення можуть просто означати скорочення витрат перед випуском нових моделей, оскільки продажі сповільнюються через швидке зростання, спричинене запуском Model Y і Модель 3.

На початку квітня стало відомо, що Ford Motor Co. відклав випуск нових електромобілів через сповільнення продажів, натомість автовиробник представить гібриди в усій своїй американській лінійці. Зростання продажів електрокарів у США сповільнилось до 2,7% у першому кварталі цього року.

Натомість з січня по березень продажі гібридів у США зросли на 45%. Попит на них виріс і в Україні — на 59%. У сегменті нових легкових авто лідером ринку гібридів стала Toyota.

Як писали раніше Investory News, пенсіонери NVIDIA мають можливість стати мільйонерами.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram