Новини
15 Квітня 2024
88

Пенсіонери NVIDIA мають можливість стати мільйонерами

Як акції компанії забезпечують своїм колишнім співробітникам заможну старість

Статки, які можна отримати, допомагаючи розвивати успішну компанію, яскраво ілюструє приклад працівників NVIDIA, розповідає ITC.

Один зі співробітників середньої ланки накопичив статок у $62 млн через утримання акцій компанії. Така опція може стати чудовим стимулом для працівників.

Він користувався планом придбання акцій для співробітників (ESPP) протягом 18 років і міцно утримував їх попри все. Він не був високопоставленим інженером, а просто скористався всіма перевагами ESPP, який дозволяє працівникам використовувати 10-15% своєї зарплати для купівлі акцій компанії з 15% знижкою відносно ринкової ціни.

У результаті працівник залишив компанію пакетом акцій вартістю $62 млн. Напевно, було важко утримувати ці акції, не продаючи їх іноді, щоб отримати трохи готівки, але він ніколи не продавав акції протягом під час роботи у компанії та у результаті забезпечив себе більш ніж солідною пенсією.

Нагадаємо, китайський виробник цементу China Tianrui Group Cement Co. призупинив торги акціями після того, як за 15 хвилин втратив 99% ринкової вартості.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram