Новини
10 Квітня 2024
110

Майже банкрут за 15 хвилин

Велика китайська компанія втратила 99% вартості акцій лише за чверть години

Фото: epravda

Китайський виробник цементу China Tianrui Group Cement Co. призупинив торги акціями після того, як за 15 хвилин втратив 99% ринкової вартості, повідомляє Bloomberg.

Масовий розпродаж акцій ледь не призвів до краху компанії.

У корпорації заявили, що торгівлю зареєстрованими в Гонконгу акціями зупинено в очікуванні оголошення, пов’язаного з інсайдерською інформацією.

Акції впали у вівторок, 9 квітня, на 99%, приблизно до 0,05 гонконгського долара, внаслідок чого ринкова капіталізація компанії скоротилася до 141 млн гонконгських доларів ($18 млн).

Під час розпродажу з рук в руки перейшло близько 281 млн акцій, або третина акцій компанії, що перебувають у вільному обігу. З цієї суми понад 80 млн акцій було продано протягом останніх кількох хвилин сесії.

Торік Tianrui отримала чистий збиток у 634 млн юанів ($87,7 млн) проти прибутку у 449 млн юанів у 2022 році.

Збиток у компанії пояснили слабким попитом, спричиненим спадом на ринку нерухомості в Китаї, посиленням ринкової конкуренції та високими витратами на сировину.

“Раптове та драматичне падіння акцій Tianrui є нагадуванням про ризики, які пов’язані з невідомими китайськими фірмами з високою концентрацією акцій і тими, які займаються такими методами фінансування, як використання акцій як застави боргу. Проблеми збиткової компанії також виникають у той час, коли безпрецедентна житлова криза викликає підвищений стрес серед забудовників і будівельних компаній країни”, — наголошують у Bloomberg.

Як писали раніше Investory News, фонд підтримки енергетики зібрав понад €410 мільйонів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram