Новини
26 Лютого 2019
1 052

Дописався: Ілон Маск знову потрапив у скандал через пости у Twitter

Комісія з цінних паперів США вимагає затримати керівника Tesla за неповагу до суду

Засновник та виконавчий директор Tesla Ілон Маск вчергове потрапив у скандал через пост у Twitter. Як повідомляє The New York Times, американська комісія з цінних паперів (SEC) звернулася до федерального суду з вимогою затримати Ілона Маска за неповагу до суду через порушення умов угоди, досягнутої минулого року.

Причиною для позову стало те, що засновник Tesla опублікував у Twitter оновлений прогноз щодо виробництва авто, не погодивши його з юристами компанії, як того вимагає угода з SEC.

Зокрема, йдеться по два твіти, опубліковані минулого тижня. У першому Маск написав, що Tesla виготовить близько 500 тис. авто у 2019 р. Другий пост, у якому уточнюється, що мова йде про вивід виробництва електрокарів на рівень 500 тис. на рік у перерахунку на річні темпи, тобто про приблизно 10 тис. автомобілів на тиждень. Зазначимо, що публікації охопили більше 24 млн користувачів.

При цьому, власне, до укладення вищезгаданої мирової угоди з SEC Маска теж змусили необережні пости у Twitter. Минулого року комісія з цінних паперів звинуватила керівника Tesla у шахрайстві через те, що він начеб то увів інвесторів у оману, написавши про можливе виведення компанії з біржі та викуп акцій неназваним покупцем по $420 за штуку. Щоб улагодити ситуацію Маску довелося не лише укласти угоду з комісією, але й виплатити $20 млн штрафу та залишити посаду голови ради директорів Tesla.

Нагадаємо також, що інші проекти Ілона Маска виявилися більш успішними. Так, компанія SpaceX успішно запустила ракету-носій Falcon 9 з космодрому на мисі Канаверал з індонезійським супутниом  PSN-6 (Nusantara Satu) та першим ізраїльським місячним зондом Beresheet на борту. А згодом NASA виділило компанії SpaceX $2,6 млрд на створення засобів доставки американських астронавтів на МКС.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram