Новини
22 Лютого 2019
992

Місячні зорі: Ілон Маск продовжує тестувати космос

SpaceX запустила ракету-носій Falcon 9 з космодрому на мисі Канаверал у Флориді

Американська компанія SpaceX Ілона Маска успішно запустила ракету-носій Falcon 9 з космодрому на мисі Канаверал у штаті Флорида.

На борту ракети знаходяться індонезійський супутник зв’язку PSN-6 (Nusantara Satu) і перший ізраїльський місячний зонд Beresheet, розроблений компанією SpaceIL, повідомляється у Twitter компанії.

У SpaceX повідомили, що їм вдалося посадити першу ступінь ракети.

Днями NASA заявили, що мають намір створити об’єднання країн для спільної реалізації планів з освоєння Місяця і встановлення на ній постійної присутності.

За словами директора Національного управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) Джим Брайденстайн (Jim Bridenstine), мета полягає не в тому, щоб залишити там прапори і сліди, а потім не повертатися протягом 50 років, а прибути туди на постійній основі.

Для дослідження природного супутника землі передбачається використовувати людей, посадочні модулі, місяцеходи та роботизовані системи.

При реалізації планів важливу роль можуть зіграти приватні компанії.

Раніше Investory News повідомляли, що ізраїльський стартап SpaceIL запустить перший приватний місяцехід Beresheet, який на орбіту виведе ракета Falcon 9 Ілона Маска.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram