Новини
13 Лютого 2019
899

Ізраїль запустить приватний місяцехід за допомогою Ілона Маска

22 лютого ізраїльський стартап SpaceIL запустить перший приватний місяцехід Beresheet. На орбіту апарат виведе ракета Falcon 9 Ілона Маска

Ізраїль може стати третьою країною світу після Росії, США та Китаю, яка відправила на Місяць свій посадковий апарат, і першою країною, чия приватна космічна компанія зуміє зробити це.

Так, 22 лютого ізраїльський стартап SpaceIL запустить перший приватний місяцехід Beresheet. На орбіту апарат виведе ракета Falcon 9, повідомляється у компанії.

До розробки Beresheet SpaceIL приступила ще у 2013 р. спільно з організацією Israel Aeronautics Industries, після перемоги у конкурсі Lunar XPrize, в якому брали участь кілька світових приватних компаній і бажали першими відправити на Місяць свій посадковий апарат.

Апарат буде запущений з космодрому на мисі Канаверал у Флориді на ракеті Falcon 9 Ілона Маска. Він відокремиться від другого ступеня ракети-носія на висоті 60 тис. км.

Поступово піднімаючись Beresheet проведе на орбіті Землі 2,5 місяці. Потім апарат запустить двигуни і полетить до Місяця. Планується, що він здійснить посадку на супутнику Землі в кінці квітня 2019 року.

Передбачається, що місяцехід зможе проїхати по поверхні Місяця не менше 500 м, а також надішле на Землю фотографії та аналіз грунту.

За словами керівника проекту Ідо Антебі, апарат стане найменшим в історії місячним модулем – всього два метри в діаметрі та метр у висоту. При старті з Землі його маса становитиме 585 кг, при посадці на Місяць після використання палива маса скоротиться до всього 180 кг.

“Успішний запуск Beresheet підіб’є підсумок 8,5 років дуже наполегливої та кропіткої роботи. Коли ми почали працювати над цим проектом, то абсолютно не уявляли собі того, чи зможемо колись реалізувати його”, – зазначають у компанії.

Нагадаємо, раніше Investory News писали про банкрутство стартапу Mars One з колонізації Марсу.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram