Новини
12 Лютого 2019
925

Стартап Mars One з колонізації Марсу визнаний банкрутом

Проект Mars One, заснований у 2012 р., планував побудувати корабель та відправити людей на Марс без можливості повернутися назад

Суд швейцарського міста Базель визнав банкрутом компанію Mars One Ventures, яка займалася проектом колонізації Марса Mars One, передає Engadget.

На сайті компанії вже є підтвердження від керівника проекту Баса Лансдорпа. Зараз він намагається знайти прийнятне рішення в перемовинах із усіма зацікавленими сторонами, аби врятувати проект.

Проект Mars One заснували у 2012 р. Планувалось побудувати корабель та відправити людей на Марс без можливості повернутися назад. Для цього на планету спочатку повинні були доставити вантажі з необхідним обладнанням, а також житловими та сервісними модулями, а потім і перших людей.

Понад 200 тис. осіб подали заявки для участі в проекті. Серед них у 2015 р. було обрано 100 кандидатів.

Варто зазначити, що сама організація заявляла, що не є аерокосмічною компанією і всі роботи з розробки, виробництва та запуску космічних апаратів будуть передані субпідрядникам. Штат компанії становив 8 осіб.

Запуск планували на 2022 р. Пізніше його перенесли, спочатку на 2024 р., а згодом на 2026 р.

Вчені та фахівці космічної галузі  неодноразово критикували проект. Так, у 2014 р. у Массачусетському технологічному інституті вказували, що план Mars One по заселенню Марса швидше за все призведе до смерті колоністів в перші ж дні. Навіть, якщо не брати до уваги того факту, що і сама місія потребуватиме величезних інвестицій.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram