Новини
25 Лютого 2019
941

NASA довірив SpaceX відправити у тестовий політ Crew Dragon

Агентство виділило компанії SpaceX $2,6 млрд на створення засобів доставки американських астронавтів на МКС

У NASA остаточно схвалили відправку космічного корабля Crew Dragon компанії SpaceX Ілона Маска до Міжнародної космічної станції (МКС), повідомляється на сайті агентства.

Перший випробувальний політ без екіпажу призначений на 2 березня зі стартового комплексу 39А Космічного центру ім. Д.Ф.Кеннеді у Флориді.

“Після цілого дня нарад і обговорень NASA і SpaceX приступають до реалізації плану провести перший випробувальний політ Crew Dragon без екіпажу на Міжнародну космічну станцію”, – йдеться в заяві NASA.

Раніше в американському космічному агентстві називали космічний корабель Crew Dragon недостатньо безпечним. Але тепер всі технічні моменти улагоджені і компанія SpaceХ готова відновити польоти американських астронавтів у космос вперше після 2011 р.”, – зазначається у NASA.

Агентство виділило SpaceX $2,6 млрд, а компанії Boeing Co $4,2 млрд для створення засобів доставки американських астронавтів на МКС. Адже 6 лютого у  NASA повідомляли, що поки не визначились, яка з двох компаній, що створюють космічні кораблі для пілотованих польотів, першою здійснить виведення астронавтів на Міжнародну космічну станцію.

До цього часу екіпажі доставляли на МКС і назад на Землю російськими кораблями “Союз”. Проте після жовтневої аварії ракети “Союз” з космонавтом NASA Ніком Хейгом на борту американці вже 12 грудня 2018 р. заявили про намір припинити покупку місць на російських ракетах. Уже тоді повідомляли, що NASA має намір відправляти своїх астронавтів на МКС на нових Dragon від SpaceX і Starliner від Boeing Co.

Нагадаємо, 21  лютого компанія SpaceX успішно запустила ракету-носій Falcon 9 з космодрому на мисі Канаверал у штаті Флорида. А вже 22 лютого ізраїльський стартап SpaceIL запустив перший приватний місяцехід Beresheet. На орбіту апарат вивела ракета Falcon 9.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram