Новини
4 Січня 2024
332

BYD таки обійшла Tesla

За загальною кількістю реалізованих машин компанія вдвічі перевершила Ілона Маска

У 2023 році китайський виробник електромобілів BYD випустив 1,6 млн електрокарів та 1,4 млн гібридного транспорту, пише CNBC.

За загальною кількістю реалізованих машин бренд удвічі перевершив показники Tesla, але компанія Ілона Маска все одно вийшла на перше місце за кількістю випущених автомобілів, що повністю працюють на електродвигуні, — 1,84 млн.

Попри те, що BYD подолала позначку в три мільйони випущених авто, річний продаж трохи не дотягнув до очікувань інвестиційної групи CLSA, яка прогнозувала показники в 3,05 млн. Представники BYD на початку 2023 року заявляли про наміри виробити 3,02 млн автомобілів.

Продажі BYD за кордоном у 2023 році перевищили позначки 242 тис. автомобілів. На цей час у Європі продаються п’ять моделей під брендом BYD, незабаром планується запустити продаж ще трьох. Крім того, у грудні компанія оголосила про плани збудувати новий виробничий центр в Угорщині.

“Хоча китайський ринок є одним із піонерів, які вступають в еру електромобілів, ми вважаємо, що вихід за кордон (будівництво заводів на зарубіжному ринку, а не просто доставка автомобілів, вироблених у Китаї) — це єдиний спосіб для провідних китайських автовиробників досягти успіху на світовому ринку в довгостроковій перспективі”, — заявив аналітик Nomura China Autos Джоел Йінг.

Нагадаємо, великі автовиробники об’єдналися для конкуренції з Tesla.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram