Новини
22 Лютого 2024
204

Mercedes-Benz стала найдорожчим автовиробником у світі

Компанія обігнала Tesla через те, що акції Ілона Маска впали на 12%

Міжнародне аналітичне агентство Brand Finance повідомило, що Mercedes-Benz став найдорожчим автовиробником, випередивши компанію Tesla, що належить Ілону Маску. Ціна Tesla знизилася на 12%, до $58,3 млрд, а вартість Mercedes-Benz зросла на 1%, до $59,4 млрд, що повернуло останню на лідируючу позицію. Причиною зниження вартості стали скандали, які вплинули на репутацію Маска.

Ключем до успіху бренду Mercedes-Benz цього року дослідники Brand Finance назвали вмілі заходи контролю витрат та добре продуманий асортимент продукції, які сприяли збільшенню прибутку до відрахування відсотків, податків та виручки. Крім фінансових показників, сила бренду Mercedes-Benz вражаюче зросла завдяки надійним інвестиціям та акціонерному капіталу поряд зі зростанням задоволеності клієнтів обслуговуванням.

Попри це зниження, вартість бренду Tesla залишилася відносно стабільною, хоча й трохи знизилася, з 80,87 до 80,53, зберігши рейтинг AAA-. Ця стабільність має вирішальне значення, вказуючи на те, що основний бренд Tesla залишається стійким з високим рівнем обізнаності та рекомендацій серед своєї споживчої бази.

Ці показники свідчать, що Tesla, як і раніше, користується сильною лояльністю до бренду та його підтримкою, що є найважливішими компонентами довгострокового успіху в конкурентній автомобільній промисловості. Однак виникли проблеми, що впливають на сприйняття бренду Tesla, — зниження репутації, швидше за все, пов’язане з неоднозначними діями генерального директора Ілона Маска.

“У той час, як інші виробники електромобілів, такі як BYD і New Flyer, демонструють значне зростання, стійко високий рівень обізнаності споживачів і популярності Tesla, ймовірно, будуть мати вирішальне значення для компанії, щоб залишатися конкурентоспроможною”, — зазначив керуючий директор Brand Finance Азійсько-тихоокеанського регіона Алекс Хей.

Нагадаємо, Chrysler представив новий електромобіль Halcyon.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram