272

Ілон Маск заявив про телепатичне керування смартфоном

Це можливо за допомогою чіпа від Neuralin в мозку

Ілон Маск повідомив, що додаткова інформація про першого пацієнта Neuralink може з’явитися вже цього тижня. За його словами, пацієнт зможе керувати смартфоном та комп’ютером за допомогою думки.

В інтерв’ю Fab TV Маск сказав: “Ми сподіваємося отримати результати від першого пацієнта не пізніше, ніж цього тижня, але поки що все виглядає позитивно”. Кілька днів тому стартап Neuralink імплантував пацієнтові пристрій під назвою “Телепатія”.

Як повідомив Маск, пристрій “дозволяє керувати телефоном або комп’ютером, а через них практично будь-яким пристроєм, просто подумавши”.

Минулого тижня Маск заявив, що пацієнт видужує, а перші результати показують “обнадійливе виявлення спайки нейронів”.

Чіп Neuralink створювався роками, але не одразу отримав схвалення на імплантацію його в людину.

Спочатку FDA відхилило запит Neuralink на схвалення з міркувань безпеки. Компанія отримала схвалення у травні 2023 року, і привернула увагу тисячі потенційних пацієнтів, які зареєструвалися як добровольці для встановлення імплантату.

Маск неодноразово заявляв, що ця технологія може допомогти тим, хто втратив здатність користуватися кінцівками. Він також заявив, що імплантат може зрештою “позбавити” деяких захворювань, включаючи аутизм і шизофренію. “Уявіть, якби Стівен Хокінг міг спілкуватися швидше, ніж друкарка чи аукціоніст. Це мета”, — сказав Маск у повідомленні на X.

До цього, Nelalink, що належить Ілону Маску, порушила правила транспортування небезпечних матеріалів у США, за що отримала штраф і була оштрафована за порушення правил Міністерства транспорту США (DOT). Крім того, було виявлено неналежне пакування небезпечних відходів, включаючи легкозаймисту рідину ксилол, який може викликати головний біль, запаморочення, сплутаність свідомості, втрату м’язової координації та навіть смерть.

Нагадаємо, Сем Альтман розповів про своє бачення майбутнього ШІ.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram