Новини
13 Лютого 2024
201

Джефф Безос прагне знову стати найбагатшою людиною у світі

Для цього засновник компанії Amazon  продав свої акції на суму $2 мільярди

Фото: Kyle Johnson/The New York Times/Redux

Цього тижня Джефф Безос продав 12 млн акцій Amazon, заробивши близько $2 млрд. Це перший великий продаж акцій з його боку цього року. Такий крок може допомогти йому обігнати Ілона Маска та повернутися на вершину списку найбагатших людей світу. Безос і Маск давно змагаються, і цей продаж акцій, ймовірно, є стратегічним кроком Безоса у боротьбі за перше місце, пише Business insider.

Відповідно до раніше оголошеного плану, у лютому Джефф Безос продав свої акції компанії. До кінця поточного року Безос планує продати ще 50 млн акцій, що принесе йому близько $8,5 млрд.

Згідно з останніми офіційними даними за 2023 рік, Джефф Безос має 988 млн акцій Amazon, що становить майже 10% загальної кількості акцій компанії. Сумарна вартість його частки оцінюється приблизно в $168 млрд. Завдяки зростанню акцій Amazon цього року, статки засновника компанії зросли на $22,6 млрд, за даними Індексу мільярдерів Bloomberg. Це підвищення привело Безоса на друге місце у списку найбагатших людей світу із чистим статком у розмірі $200 млрд на момент публікації.

Хоча основні причини рішення Безоса продати акції залишаються невідомими, цей крок справді зменшує розрив між його власним статком та статком Ілона Маска, дозволяючи Безосу очолити список найбагатших людей світу.

До продажу акцій компанії Amazon цього тижня статки Безоса відставали всього на $5 млрд від статків Маска. За останні кілька днів, згідно з Індексом мільярдерів Bloomberg, чистий статок Маска зріс до $209 млрд, тому перегони між Безосом і Маском за перше місце продовжуються.

Джефф Безос вперше став найбагатшою людиною у світі у 2017 році, випередивши Білла Гейтса. З того часу він кілька разів мінявся місцями зі своїми конкурентами, але утримував титул найбагатшої людини світу з 2018 по 2021 рік за версією журналу Forbes. Однак Ілон Маск у 2021 році зміг обігнати Безоса та посісти перше місце у рейтингу найбагатших людей світу.

Цього року статки Безоса значно зросли, тоді як статки Маска скоротилися на $29 млрд. Причиною цього було часткове падіння акцій Tesla, викликане слабшим, ніж очікувалося, зростанням виробництва електромобілів. Крім того, рішення судді штату Делавер від 30 січня відкликало компенсаційний пакет Маска у розмірі $55 млрд у Tesla.

Це не перший випадок, коли Безос позбавляється значної частини своїх активів Amazon, хоча це єдиний великий продаж, який він здійснив з 2021 року. У тому році Безос продав акцій на $2,5 млрд, готуючись піти з посади генерального директора.

Нагадаємо, Марк Цукерберг став фермером.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram