Новини
3 Квітня 2020
1 132

IKEA придбала Geomagical Labs – стартап-розробника технологій доповненої реальності

З його допомогою можна сканувати кімнату на смартфон, прибирати всі меблі на фото та додавати нові предмети

Холдинг Ingka Group, що контролює 90% IKEA, придбав стартап Geomagical Labs, який розвиває технології доповненої реальності. Наразі умови угоди не розголошуються, повідомляє TechCrunch.

За словами директора з цифрових технологій IKEA Retail Барбари Мартін Кополли, компанія вирішила купити стартап, а не співпрацювати з ним за “безліччю різних причин, перша з яких полягає в тому, що технологія є винятковою і новаторською”.

У IKEA вже є подібний інструмент, але технологія Geomagical точніша та пропонує більше функцій. Наприклад, дозволяє швидко просканувати кімнату за допомогою смартфона, за кілька хвилин перетворити її в панорамне 3D-зображення, прибрати всі меблі на фото, а потім додавати нові предмети.

“Так користувачі зможуть подивитися, як виглядатиме їх кімната з товарами з IKEA”, – пояснили у компанії. І додали, що додаток на основі технології Geomagical, яке розробляє IKEA, буде безкоштовним. “Наразі IKEA не планує пропонувати технологію іншим ритейлерам”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Investory News писали, що вперше за 77-річну історію свого існування найбільший у світі роздрібний торговець меблями IKEA з вівторка, 10 березня, почав продавати свою продукцію на китайській платформі електронної комерції Alibaba Tmall. Протягом шести місяців перші магазини з’являться в трьох провінціях Китаю, а також у Шанхаї – як доповнення до власних магазинів, інтернет-крамниць та додатків для покупок.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram