Новини
29 Вересня 2023
330

Український стартап  залучив €450 тисяч інвестицій

eTOLLs EU робить додаток для водіїв у ЄС

Український сервіс покупки електронних віньєток для платних доріг країн ЄС eTOLLs EU, запущений компанією “Штрафи UA”, залучив €450 тис. інвестицій від дистриб’ютора FMCG-товарів (товари масового споживання) Imperia Holding Айка Товмасяна, пише Економічна правда.

Стартап eTOLLs EU запустила компанія “Штрафи UA” у лютому 2023 року, він працює у 8 країнах ЄС (Австрія, Німеччина, Чехія, Угорщина, Словаччина, Словенія, Румунія та Швейцарія), набравши 80 тис. водіїв та понад 10 тис. транзакцій. Реальна поточна цінка продукту сягає €3 млн.

Залучене фінансування дозволить підключити усі типи платних доріг в Європі та стати першою платформою для комплексної оплати проїзду.

“У Європі мільярди неоплачених штрафів. Ми ставимо перед собою мету діджиталізувати процеси і системи для водіїв”, — заявив співзасновник проєкту Штрафи UA і eTOLLs EU Денис Дмитров.

“Рішення eTOLLs EU дозволяє отримати оперативну інформацію про платні дороги на шляху водія та уникнути сплати штрафів. Процес покупки віньєтки в ЄС в кожній країні різний. Діджитал віньєтки потрібно купувати в кожній країні на спеціальних порталах.

Стартап надає можливість прокладати маршрути, та обирати найкращий, і сплачувати в один клік всі необхідні дорожні збори”, — заявили в компанії.

Наразі компанія має офіси в Україні, Німеччині та Чехії. Над розвитком сервісу працює команда в Берліні, Празі, Лісабоні, Києві та інших європейських містах.

Компанія планує розширення команд в Чехії та Німеччині.

При цьому наразі 50% продажів в eTOLLs EU припадають на водіїв з України. Далі йде Німеччина — 12%, Польща — 4% і Данія, Литва, Швеція, Чехія та Латвія — 3%.

Нагадаємо, наступного року дороги в Україні будуватись не будуть.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram