Новини
29 Травня 2023
359

Австралійський стартап виготовляє їстівні чашки для кави

Компанія виступає проти пластикового посуду

Австралійський краудфандинговий стартап Good-Edi виготовляє чашки для кави, які можна з’їсти. Мета — боротися з одноразовими виробами, які мають поліетиленову оболонку.

Ідея стартапу виникла в колег Анійо Рахебі й Кетрін Гатчинс під час обідньої прогулянки в Мельбурні, коли вони побачили відро для сміття, переповнене одноразовими стаканчиками, пише Bloomberg.

Після “сотень годин на кухні” і близько 250 змін рецептів вони винайшли їстівну тару, яка біологічно розкладається. Така тара підходить і для гарячих, і для холодних напоїв. Вона складається із суміші житнього борошна, пшеничних висівок, вівсяних висівок, цукру, солі, кокосової олії та води. Винахідники стверджують, що контейнер залишається хрустким протягом 40 хвилин, якщо тримати в ньому гарячий напій, а холодний там можна зберігати близько восьми годин.

Утім, цей контейнер має смак несолодкого пшеничного печива, а також може збільшити вартість чашки кави на винос на один австралійський долар ($0,63).

У 2021 році компанія зібрала близько $98 тис. через краудфандинговий сайт, і зараз виготовляє близько 500 чашок на день для кав’ярень, обсмажувальних і концертних майданчиків у всій Австралії. Цього року стартап хоче наростити виробництво й розширити міжнародні продажі.

Згідно з даними Програми ООН з навколишнього середовища, у світі щороку випускають понад 250 млрд паперових стаканчиків для напоїв із пластиковою оболонкою, і лише близько 1% цих чашок переробляють.

За словами консультанта Future Market Insights Inc Ісмаїла Сутарії, використання паперових стаканчиків для гарячих напоїв із пластиковим покриттям зросте більш ніж на 9% до 2025 року, а споживання сягне 166 млрд одиниць на рік.

Водночас міжнародні корпорації прагнуть скоротити відходи. Зокрема Starbucks хоче їх зменшити наполовину до кінця десятиліття й тестує багаторазові стаканчики на шести регіональних ринках. McDonald’s також тестує контейнери, виготовлені із суміші натурального пластику та біоматеріалів.

Як писали раніше Investory News, держави-члени Європейського Союзу попередньо схвалили заборону на знищення непроданого одягу з метою скорочення відходів текстильної промисловості й, відповідно, парникових газів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram