Новини
18 Березня 2024
174

До топ-100 майбутніх єдинорогів потрапили два українські стартапи

Стартапи Preply та Headway увійшли до рейтингу за версією VivaTech

Українські EdTech-стартапи Preply та Headway увійшли до переліку 100 майбутніх єдинорогів за версією VivaTech, пише AIN.ua.

Headway — EdTech-стартап, що створює продукти з мікронавчання. Він був заснований у 2019 році. За 5 років стартап виріс з 3 до 200+ осіб у команді та відкрив офіси в Києві, Варшаві, Нікосії та Лондоні. Флагман — застосунок Headway, який у 2023 став App of the Day в App Store у США п’ять разів поспіль та отримав відзнаку Editors Chоice від App Store. Також у 2023 році Headway увійшов до переліку 50 найкращих стартапів Європи.

Preply у 2012 році заснували українці Сергій Лук’янов, Дмитро Волошин та Кирило Бігай. Це онлайн-платформа для вивчення мов, яка дозволяє з’єднувати викладачів з учнями за допомогою алгоритму машинного навчання. Команда стартапу складається з 500 співробітників 60 різних національностей у 30 країнах. У 2023 році стартап відкрив перший офіс у США. Оцінка Preply може складати $500 млн.

Список був складений у партнерстві з інвестиційним банком GP Bullhound і шляхом внесків чотирьох світових інвестиційних фондів: Accel, Eurazeo, NorthZone і Partech.

Він базується на таких критеріях.

• Поточне та потенційне зростання.

• Загальна сума залучених інвестицій.

• Зростання чисельності персоналу.

• Географічне поширення.

•Позитивний вплив на суспільство.

VivaTech — щорічна технологічна конференція, присвячена інноваціям і стартапам, яка проводиться в Парижі з 2016 році. Також VivaTech щороку публікує список 100 найперспективніших стартапів у Європі, які мають потенціал стати єдинорогами. Цьогорічна конференція VivaTech відбудеться 22–25 травня.

Як писали раніше Investory News, литовський стартап отримав $100 тисяч для розмінування України дронами.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram