Новини
12 Липня 2023
282

Workee залучив $900 000

Оцінка українського стартапу виросла до $9–12 млн

Український стартап Workee, що розробляє систему управління онлайн-бізнесом для фрилансерів, залучив фінансування на $900 тис., повідомляє Forbes.

Інвесторами виступили міжнародні фонди та спецфонд Google, а оцінка post-money, за словами засновника Ігора Баумана досягла $9–12 млн.

Workee розробляє систему управління онлайн-бізнесом для фрилансерів. За допомогою інструментів програмного забезпечення стартапу, спеціалісти, не маючи навичок програмування, можуть створити власний сайт та керувати робочими процесами: задачами, особистим розкладом, комунікацією із замовниками та фінансами.

У новому раунді інвестицій Workee взяли участь SMOK Ventures, сфокусований на українських проєктах каліфорнійський фонд Slava Ventures і кілька ангелів із Кремнієвої долини, чиї імена не розкривають.

Формально стартап отримав $800 тис. саме інвестицій, оскільки до суми в $900 тис. входить грант від Google for Startups Ukraine Support Fund — спеціального фонду на $5 млн для українських компаній. Точна частка Google не розголошується, проте зазвичай максимальна сума гранта — $100 тис.

Загалом у стартап інвестовано $1,6 млн. Це власні кошти фаундерів і два раунди від венчурних інвесторів. Pre-seed-раунд у розмірі $600 тис. стартап закрив у лютому 2022 року, зовсім незадовго до початку повномасштабної війни. Інвесторами тоді виступили чеський фонд Lighthouse Ventures, українська приватна інвестиційна компанія BRISE Capital, акселератор Startup Wise Guys та співзасновник фонду GEEK Ventures Ігор Маханьок.

Стартап заснували СЕО Ігор Бауман, СТО Артем Канакі та Chief Design Officer Євген Кисельов у травні 2020 року. Головний офіс Workee знаходиться у Делавері, США, R&D — у Києві. У стартапу також є офіси у Литві та Чехії.

На листопад 2022 року компанія мала понад 100 тис. клієнтів та понад $100 млн виторгу.

У фокусі Баумана не чеки від інвесторів, а бізнес-метрики. План – нарощувати виторг на 70–100% щомісяця, дійти до 15 тис. користувачів до кінця 2023-го і повноцінно запустити B2B-версію. Таким темпом до літа 2024 року можна вийти на операційну прибутковість, впевнений Бауман.

Нагадаємо, розроблено пакування, що попереджає про небезпечні бактерії у сирому м’ясі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram