Новини
30 Січня 2023
394

Audi показала концептуальний автомобіль з AR-окулярами замість екранів

Перший Activesphere буде показано наприкінці поточного року

Концептуальний автомобіль Activesphere був представлений останнім у лінійці нових дизайнів Audi. Серійного виробництва ця модель не матиме, але перший автомобіль на архітектурі PPE буде представлений вже до кінця 2023 року.

Німецька автокомпанія Audi представила концепт суперлюксового автомобіля Activesphere. Екстер’єр з похилим дахом та монолітними формами кузова створений в американській дизайн-студії Audi, якою керує Гаель Бузін.

Шеф-дизайнер Audi Марк Ліхте розповів британському виданню Autocar, що перспективна модель отримає особливо міцне шасі та чудові позашляхові можливості. Машина не буде схожою на незграбні Mercedes-Benz G-Class або Land Rover Defender, а буде виконана у футуристичному ключі.

Перший такий позашляховик Audi планує випустити 2027 року, а поки що — представити до кінця 2023-го перший екземпляр цієї моделі з архітектури РРЕ Premium Platform Electric. Проте даний автомобіль не матиме серійного виробництва.

Концепт-кар повнопривідного Audi Activesphere поєднує в собі риси позашляховика, чотиридверного купе та пікапа. Майже п’ятиметрова завдовжки та двометрова завширшки машина має колеса розмірності 285/55 R22. Дорожній просвіт у звичайному стані становить 21 см, але завдяки пневмобалонам у підвісці кліренс можна збільшити до 25 см.

Рух запускають два електромотори, по одному на вісь, сумарна потужність яких становить 325 кВт (442 к.с.). Двигуни живить літій-іонна батарея ємністю 100 кВт•год, на повному заряді запас ходу досягає 600 км.

Автомобіль оснащений автопілотом четвертого рівня за класифікацією SAE, що означає високий рівень автоматизації: за нормальних умов навколишнього середовища автомобіль рухається самостійно без контролю водія.

Головною особливістю нового концепту є відсутність екранів у салоні, замінених на AR-окуляри для водія та трьох пасажирів. Через ці окуляри водій бачитиме 3D-приборну дошку та карти.

Нагадаємо, підводний паркінг на 7 тис. велосипедів побудували в Амстердамі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram