Новини
12 Березня 2024
164

Продажі першого електромобіля Xiaomi розпочнуться до кінця місяця

Акції компанії на цьому фоні різко зросли

Китайська Xiaomi 12 березня заявила, що почне поставки свого першого електромобіля моделі SU7 цього місяця, виходячи на найбільший у світі автомобільний ринок на тлі жорсткої цінової війни, повідомляє Reuters.

Виробник смартфонів, п’ятий за величиною в Китаї, повідомив, що прийматиме замовлення в 59 магазинах у 29 містах по всій країні. Презентація запланована на 28 березня.

Після заяви компанії під час ранкових торгів акції Xiaomi зросли на 7%.

Під час презентації седана Speed Ultra 7 (SU7) у грудні 2023 року виконавчий директор Лей Цзюнь заявив, що Xiaomi планує стати одним із п’ятірки найкращих автовиробників світу.

SU7, як рекламував Лей, має технологію “суперелектричного двигуна”, здатну розганятися швидше, ніж Tesla та електромобілі Porsche.

Аналітики кажуть, що спільна операційна система автомобіля з популярними телефонами та іншими електронними пристроями Xiaomi сподобається клієнтам компанії.

Гігант виробництва смартфонів пообіцяв інвестувати $10 млрд в автомобілі протягом десяти років і є одним із небагатьох нових гравців на китайському ринку електромобілів, який отримав схвалення влади.

Нагадаємо, електромобіля від Apple не буде. Компанія припиняє розробку, яку вела 10 років.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram