Новини
3 Квітня 2024
150

Xiaomi значно додала у вартості після випуску електромобіля SU7

Ринкова капіталізація зросла на $7,6 мільярда

Акції китайської компанії Xiaomi зросли на 16% ($7,6 млрд) після того, як вони запустили у продаж свій спортивний електромобіль Speed ​​Ultra 7. Тепер вона оцінюється у $55,2 млрд, що більше за американських виробників General Motors та Ford, пише Reuters.

Електрокар викликав великий інтерес. За перший день після запуску продажів стандартної моделі SU7, компанія отримала 88 898 попередніх замовлень. Потенційні покупці мають доволі довго чекати на бажаний седан: поставки SU7 Pro можуть потребувати 18-21 тиждень, тоді як найдорожча модель Мах — 27-30 тижнів.

Компанія вже випустила 5000 автомобілів SU7 і першим покупцям авто дістануться з додатковими аксесуарами.

Засновник і генеральний директор Xiaomi Лей Джун заявив в Х, що поставки стандартної моделі почнуться 3 квітня у 28 китайських містах. Офіційна церемонія проходитиме на заводі в Пекіні.

Xiaomi не повідомляла, чи планує вона продавати автомобіль за кордоном, проте деякі українські автосалони вже почали приймати заявки на новенький електрокар від Xiaomi.

Свій перший електрокар компанія презентувала в кінці грудня 2023 року. І одразу ж оголосила про наміри стати одним з п’яти найкращих автовиробників у світі. Виконавчий директор Лей Джун рекламував SU7 з суперелектричним двигуном, здатним розганятися швидше, ніж автомобілі Tesla та Porsche. Саме з цими компаніями хоче конкурувати Xiaomi.

Як писали раніше Investory News, соцмережа X втратила у вартості 73%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram