Новини
11 Січня 2024
296

Аеротаксі від Hyundai полетить до кінця року

Сертифікат на польоти планують отримати до середини року

На фото: Supernal

Hyundai Motor Group планує розпочати тестові польоти свого електричного повітряного таксі до кінця цього року та подати заявку на сертифікацію в США до середини 2024 року, повідомляє Bloomberg.

Генеральний директор Supernal, підрозділу Hyundai, який розробляє літак, повідомив, що компанія планує випустити офіційний сервіс до 2028 року після успішного проходження тестувань. Hyundai розробляє гібридне повітряне таксі, яке буде комбінацією гелікоптера і літака та пропонуватиме нульові викиди й низький рівень шуму.

Компанія переглядає різні варіанти акумуляторів, включно з літієметалевими та твердотіловими батареями. Hyundai вже витратив приблизно $1 млрд на розробку повітряних таксі та має інженерну штаб-квартиру в Каліфорнії. На початковому етапі компанія спрямовується на США, а згодом планує розширити свою діяльність на Азію та Європу.

Нагадаємо, компанія Joby Aviation вперше підняла у повітря в Нью-Йорку свій прототип електричного літака з вертикальним зльотом та посадкою (eVTOL). Подробиці читайте тут

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram