Новини
27 Листопада 2023
309

Японська HW Electro представила електрофургон на сонячних батареях

Вихід на ринок Puzzle заплановано на 2025 рік

Японський виробник електрокарів HW Electro під час пресконференції у Нью-Йорку представив фургон Puzzle. Головна особливість машини — сонячна батарея, від якої живиться двигун авто, пише Extremetech.

У планах стартапу — вихід на ринок США у 2025 році. Puzzle менше за більшість інших фургонів, що використовуються в США: його довжина становить всього 3,4 м.

Кутасті обриси кузова в поєднанні зі сріблястим забарвленням надають машині футуристичний зовнішній вигляд, а великі круглі фари — антропоморфний вигляд.

Електромобіль оснащений лише двома сидіннями, за якими розташований простір для вантажу. Компанія очікує, що її основними клієнтами стануть компанії-виробники, які зацікавлені у захисті навколишнього середовища.

HW Electro спроєктувала Puzzle з урахуванням можливості надання допомоги під час стихійного лиха в Японії, тому зовні автомобіля встановлені електричні розетки, USB-порти та аварійний комплект, до складу якого входять аптечка та лом.

У дах фургона інтегровано три фотоелектричні панелі, що дозволяють використовувати сонячну енергію для роботи двигуна.

Водночас виробник поки не розповів, яким чином зберігається зібрана за допомогою сонячних батарей енергія і чи можливе заряджання блоку акумуляторних батарей від зарядних станцій, наприклад, за похмурої погоди.

Також HW Electro поки не розкриває роздрібної вартості такого фургона. Для порівняння, ціни на інші фургони серії Elemo починаються від 2,7 млн ієн ($18 тис.).

Нагадаємо, Master of Code Global створила інструменти для покращення роботи з ШІ.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram